سينامون الدعم الفنى لمنتديات الواحة
تاريخ التسجيل : 23/10/2008 عدد الرسائل : 11392 تاريخ الميلاد : 07/07/1985 العمر : 39 المهنة : الهواية : الجنسية : مصرية الدعــــــــــــــاء :
بطاقة الشخصية البلد: أرض الكنانة الهواية: (50/50)
| موضوع: طريقة عمل البصارة الإثنين مايو 10, 2010 6:54 am | |
| [size=24] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] اليوم هاقدم ليكم اكله تعتبر من اسهل الاكلات واصعبها البصارة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] مقاديرها مقدار من الفول يسمى فول مدشوش ربع كيلو شوية ملح حسب الحاجة ماء ايضا حسب الحاجة رابطة بقدونس اخضر صغيرة طماطمة حوالى 3 روس توم مقشر 3 معالق سمنة مقدار من القذبرة الناشفة مع توابل بسيطة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] الطريقة
اول شى بنجيب الفول بعد تنظيفة وغسله يوضع فى اناء ونضع عليه البقدونس مقطع الى قطع صغيرة وحوالى اربع فصوص توم وملح كمية صغير جدا وطمامة وكمية من الماء تغطيه وبعدين نتركها تستوى بدون تقليب وده على نار هادئة وبعدين نجيب راسين التوم نقشرهم ونقطعهم قطع صغيرة ونقليهم فى معلقين سمنة كبيرة مع القذبرة الناشفة وكمية صغيرة من البهارات وبعد كده نروح للفول بيكون استوى تقوم ناخده بعد لما يبرد وفى الخلاط نفرمة حتى يصير ناعم ونصفيه كويس وبعد نقوم نجيب كمية ضغيرة مع معلقة سمنة وفى اناء ونقوم بقدح السمنة مع التوم المحمر ثم وضع الفول بعد التصفية عليها ونضع الملح ونلقبه لحين لما يكون متاسك جيدا وبعدين نحطة فى اطباق ونرش فوق كل طبق التوم المقلى عليه ويبقى جاهز للتقديم وطبعا اللى اكل بصارة هايعرف اد ايه هى رائعة وطعمها جميل جدا وبالف هنا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [/size] | |
|
الصقر العراقي المؤسس لمنتديات الواحة
تاريخ التسجيل : 11/05/2008 عدد الرسائل : 17234 تاريخ الميلاد : 22/02/1977 العمر : 47 العراق المـــــــزاج : المهنة : الهواية : الجنسية : عراقي الدعــــــــــــــاء :
بطاقة الشخصية البلد: العراق الهواية: (0/0)
| موضوع: رد: طريقة عمل البصارة الإثنين مايو 10, 2010 7:07 pm | |
| تسلمي هنودة دي فعلا طعمها جيد تسلم ايدك على هذة الاطباق الشهية تقبلي مروري واحترامي | |
|
سينامون الدعم الفنى لمنتديات الواحة
تاريخ التسجيل : 23/10/2008 عدد الرسائل : 11392 تاريخ الميلاد : 07/07/1985 العمر : 39 المهنة : الهواية : الجنسية : مصرية الدعــــــــــــــاء :
بطاقة الشخصية البلد: أرض الكنانة الهواية: (50/50)
| موضوع: رد: طريقة عمل البصارة الإثنين مايو 10, 2010 7:33 pm | |
| | |
|
حزن وترحال مشرفة الاقسام الطبية
تاريخ التسجيل : 16/11/2009 عدد الرسائل : 1238 تاريخ الميلاد : 11/06/1984 العمر : 40 مصريه المـــــــزاج : المهنة : الهواية : الجنسية : مصرية الدعــــــــــــــاء :
| موضوع: رد: طريقة عمل البصارة الثلاثاء مايو 11, 2010 1:20 am | |
| الله الله صقر مين يا هنود كده تب عبنى نسيتى ان دى الاكله الى ماعرفتها الصبح اعملها واتصلت بيكى الفجر عشان اعرف طريقتها لالالالا هات الطبق من فضلك ده بتاعى انا انا بعيط واءءءءءءءءءءءءءءءءءء واءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءء | |
|
سينامون الدعم الفنى لمنتديات الواحة
تاريخ التسجيل : 23/10/2008 عدد الرسائل : 11392 تاريخ الميلاد : 07/07/1985 العمر : 39 المهنة : الهواية : الجنسية : مصرية الدعــــــــــــــاء :
بطاقة الشخصية البلد: أرض الكنانة الهواية: (50/50)
| موضوع: رد: طريقة عمل البصارة الأربعاء مايو 12, 2010 12:45 pm | |
| | |
|